Aktuálně

Zveřejněno 30. 5. 2024

Společně v knihovně - hledáme dobrovolníky

Rádi bychom týneckým dětem nabídli možnost doučování v knihovně, a to zdarma. Pro tento projekt hledáme dobrovolníky z řad studentů, dospělých i seniorů. Dobrovolníkům bude poskytnuta profesionální podpora ze strany organizace Nová škola, o. p. s.

Na jaře letošního roku jsme oslovili obecně prospěšnou společnost Nová škola, která je nevládní, nezisková organizace, jež od roku 1996 podporuje inkluzivní vzdělávání menšin, cizinců či jinak sociálně či kulturně znevýhodněných dětí a mládeže. My bychom se rádi zaměřili na naše děti, které potřebují pomoc s učením, domácím úkolem či jen si procvičit právě probíranou látku ve škole.

Záměrem programu je propojit knihovnu - přirozené kulturní a komunitní centrum, žáky základních škol a dobrovolníky, kteří chtějí pomoci dětem. V knihovně bude vyhrazeno místo, na kterém budou v pravidelných časech k dispozici dobrovolníci, připravení pomoci se školní přípravou každému dítěti, které bude mít zájem a přijde. Program je zacílen především na pomoc dětem prvního i druhého stupně ZŠ.

Tato služba bude pro všechny děti, ať je registrovaný čtenář či nikoliv, a bude zdarma.

Pro tento projekt hledáme dobrovolníky minimálního věku 15 let, kteří by rádi věnovali svůj čas a znalosti. Projekt se rozběhne v září tohoto roku.

Pokud máte zájem stát se dobrovolníkem, kontaktujte nás prostřednictvím kontaktních informací, které najdete na stránkách městské knihovny. Těšíme se na vaši podporu a společné úsilí o rozvoj vzdělávání v naší komunitě.

Zpět na seznam aktualit